Lifeoffia.blogg.se

Tvåbarnsmamma och förskolepedagog och utmattningssyndrom.

Ett inlägg om... Trumvirvel... Corona!

Publicerad 2020-05-17 22:26:17 i Allmänt, Corona, Kristider, barn och familj,

God kväll, 
Så jag har haft Milo hemma i ungefär 2 månader nu på grund av coronatider, först fick vi föräldralediga inte ha våra barn på förskolan och sen fick vi det igen. Men jag vet inte om jag vill att han ska tillbaka till förskolan nu när han får... Grannen berättade att deras son ska tillbaka till förskolan nästa vecka, jag frågade då om Milo ville och han sa ja.
Först så kände jag gud vad skönt att han ska få mera stimulans än vad jag lyckas ge honom här hemma och sen lite lugn och ro med lillan, men nu när jag landat i det så känner jag mest stress över det. Tänk om han blir sjuk? Tänk om han tar hem något med milda symptom och sen blir lillan jätte dålig eller någon av oss för den delen... Jag helammar, tänk om jag måste läggas in? Lillan tar ju inte ersättning och är inte sugen på flaska direkt... Ett otroligt stressmoment, samtidigt som Filip lika gärna skulle kunna dra hem det då han är den som träffar mest människor. Min systers sambo fick corona av en kollega och är nu rätt dålig även om han fortfarande är hemma.
 
Jag känner mitt i allt det här att jag kan ju inte säga att han inte får om han vill till förskolan och när han dessutom vet att grannen ska till förskolan... Veckodagar har han ju ingen koll på så skulle lika gärna kunna säga att vi ska träffa kompisen på eftermiddagen så skulle allt vara som  nuvarande vanligt. 
Hur många tappar man genom att ha honom på förskolan, vi har inte jätte många vi umgås med, en har en tjej på 8 månader och en på 6 månader och dessutom en släkting som är inom riskgrupp. Min mamma är också inom riskgrupp. Är det värt det i dessa tider eller ska man hålla sig instängda? Han kommer ändå att gå tillbaka till förskolan garanterat i sommar sen när höstterminen börjar, gör det skillnad att lämna honom på förskolan nu gentemot i augusti? Det är ju inte ett lätt beslut att ta, visst jag kan vara självisk (enligt mig) och ha honom på förskolan för att jag ska få lugn och ro, men blir han sjuk eller någon annan pga att han är på förskolan då ligger det helt på mig och mitt samvete. Barnen är ju det finaste jag har, inte vill jag utsätta dom för något, jag skulle ha dom borta från omvärlden inrullade i bubbelplast om jag kunde och om drt gjorde någon nytta.
 
Tänkte att jag kanske skulle känna mig lite klokare efter detta inlägg men nej, lika osäker och stressad även nu. Fan. 
 
Ha en god natt! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela