Lifeoffia.blogg.se

Tvåbarnsmamma och förskolepedagog och utmattningssyndrom.

höst och klä barnen

Publicerad 2018-09-26 10:46:08 i Allmänt,

Hej, sommaren tog tvärslut och nu är det höst. Detta betyder att det är dags att se över höstgarderoben och även ladda upp för vinter, ha i åtanke att ett barn som fryser inte springer runt och får upp värmen utan stannar snarare upp och blir ännu kallare. Har man ett barn som jag har som är väldigt aktivt så måste dom fortfarande vara ordentligt klädda med alla lager som behövs, säg att barnet får för sig att sitta i sandlådan eller gräva i snön i vinter då måste det finnas kläder som gör att barnet håller värmen ändå. 
 
Välj gärna kläder som andas, välj ull i stumpor och underställ. Det stänger inte in värmen och blir barnet blöt om fötterna för att de är svettigt så ser ullen till att barnet är torr om fötterna istället för att stänga in fukten. När det är torrt ute så har vi stickade tumvantar med ull i till Milo och sen en fleecefodrat mössa när det kallt och är det lite varamre så har han en tunnare mössa efftersom kroppen ventilerar genom huvudet, fötterna och händerna. "täpper man igen" alla ändar på kroppen så stänger man in värmen i kroppen och barnet och även vi vuxna blir för varma. Vi vuxna tar ju av oss till exempel vantar eller mössa när vi är för varma för att det är kroppens sätt att ventilera och ställa om värmen i kroppen. 
 
Milo är väldiggt aktiv när han är ute och är sällan stilla, alltid full fart. Jag föredrar skalkläder istället för galon för att galon inte andas och skalkläderna från framförallt Polarn och Pyret håller mot regn, Min son har suttit i vattenpöl med skalkläderna och varit torr när han kommit in. Han har ullstrumpor i gummistövlarna framförallt, att hålla fötterna varma och även torra, innan det är dags för vinterskorna så kommer han att ha raggsockor i gummistövlarna. Tänk gärna på att ha lite större stövlar än måttet på foten, tänk er själva att ha trånga skor med massa strumpor i MAN BLIR KALL om fötterna inte varm bara för att man har flera lager strumpor. 
 
Ni som har barn på förskolan, se till att det finns ordentligt med kläder på förskolan! fleeceställ, galon eller skalkläder mössa och vantar och varmare strumpor är A och O. även när det är dags för overall så ha fleeceställ på förskolan, behöver ni ha hemma? se till att det finns både hemma och på förskolan eller ta med hem och tillbaka varje dag detta för att just ditt barn ska kunna vara ute och leka på förskolan med kompisarna och inte behöva vara ensamt innne eller vara ute och frysa.
 
Lite tips för hösten och att klä barn. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela