Lifeoffia.blogg.se

Tvåbarnsmamma och förskolepedagog och utmattningssyndrom.

Första dagarna av verkligheten

Publicerad 2018-01-16 20:35:57 i Allmänt, Livsstil, barn och familj,

Första två dagarna har passerat, andra inskolningsveckan har börjat och Milo ska nu vara själv på förskolan. Första dagen kändes det som att jag skulle gå sönder under i stort sett hela dagen, jag hade jätte dåligt samvete för att jag lämnat bort honom en hel dag. Allt hade gått bra och han hade varit glad i stort sett hela dagen. Både skönt och jobbigt att höra det, det visar ju att han inte "behöver" en hela dagen liksom. Det gör ganska ont. Samtidigt som man är tacksam över att det funkar.
Andra dagen var idag, Milo ville inte gå till bilen idag. Jag kände bara för att gå in igen och krypa ner under täcket igen med honom, men det är ju något som han måste vänja sig vid och även hitta rutiner för så därför är det viktigt att han går nu kontinuerligt. För att göra sig trygg med personal och med barngruppen. 
Han blev lite mer ledsen än dagen innan när jag skulle gå, men det hade gått över snabbare idag än igår. Det är andra gruppen som skolas in idag så han hade det lite tuffare idag med en massa andra föräldrar som var där men inte någon av oss, men det hade gått bra även om det varit mer labilt idag. Han blev jätte ledsen idag också när jag kom och skulle hämta honom, det gör ju jätte ont. Jag får så dåligt samvete för att jag lämnat bort honom, sen är han glad när han inser att han ska följa med mig hem och att jag inte ska lämna honom igen. 
När vi kom hem tyckte Milo att vi skulle åka pulka (så trots den hemska blåsten och snön som stack i ansiktet, drog jag runt honom i pulkan på tomten tills han var nöjd och kunde tänka sig att gå in. Tog en halvtimme ungefär. 

Jag längtar inte efter morgondagen, även om Milos kompis nu börjat i hans grupp (vilket gör att det känns lite lättare) så känna det så hemskt att behöva lämna ifrån honom, vem vill lämna ett ledset barn liksom?
I morgon kommer vi ha en massa snö att borsta av bilen så får nog gå upp lite tidigare... 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela